urheilu-
insinööri


ON AIKA LOPETTAA BLOGIN LUOVA TAUKO!

URHEILUINSINÖÖRI-BLOGI PALAA "KESÄTAUOLTA" LÄHIAIKOINA!

Urheiluinsinööri on 33-vuotias entinen ammattiurheilija, jonka sydän sykkii täysillä urheilemiselle ja liikkumiselle. Oman uran jälkeen tämä tuotantotalouden diplomi-insinööri etsi yliopistokoulutustaan vastaavaa työtä, kunnes tajusi voivansa liikunta- ja hyvinvointialan yrittäjänä yhdistää molemmat vahvat osaamisalueensa - arvostetun yliopistokoulutuksen ja erittäin pitkän ja monipuolisen ammattiurheilutaustansa. Tämä kymmenottelijanakin tunnettu herra on nimeltään Tatu Pussila.

Sydäntä lähellä olevat lajit tällä hetkellä: squash, sulkapallo, kuntosali- / painoharjoittelu, frisbeegolf, snooker ja totta kai yleisurheilu. Aiemmassa elämässä aktiiviurheilemisen rinnalla on tullut harrastettua ja kokeiltua jos vaikka mitä lajia. Tai sanotaan nyt vaikka näin, että sellainen laji, jossa voi kisata jollain tavalla, on kiehtonut minua!


Urheiluinsinööri-blogissa tulen kirjoittelemaan liikunnasta ja urheilusta ylipäänsä, mutta mahtuu joukkoon myös ajatuksia, kokemuksia ja tosi elämän tapahtumia huippu-urheilijauran varrelta.

Yksityiskohtaisemmin mainittuna blogin postaukset sisältävät tietoa ja mielipiteitä mm. ravinnosta, liikunnasta, harjoittelusta, nopeudesta, voimasta, lihashuollosta, lihaskunnosta ja saattaapa mukaan tulla mielenkiintoisia tieteellisiä julkaisuja ja muita liikunnan alan kirjoituksia – näin jotain mainitakseni :). Blogissani on ehdottomasti paikkansa myös vieraskynälle. Pyrkimyksenä on, että viikoittain löytäisin mielenkiintoista sanottavaa ja kirjoitettavaa Teille arvon lukijat!

Voit seurata Urheiluinsinöörin kirjoituksia myös Facebookissa, Blogilistalla, Blogkeenissa tai Bloglovin'in kautta.


Blogi luovalla kesätauolla, — 21.08.2014

Erittäin kiireinen kesä on vienyt Urheiluinsinöörin niin usein työmaalle, että blogitekstien kirjoittelusta on jouduttu pitämään luovaa taukoa. Syksyn mittaan tarkoitus on löytää aikaa myös julkiselle kirjoittelulle ja tarinoinnille... ! :D

Rinnalleveto- ja penkkipunnerrushaaste - haaste maalissa, — 12.06.2014

Urheiluinsinööri asetti itselleen kovat kehittymistavoitteet helmikuun puolivälissä maksimivoimien mittelössä. Liikkeiksi valikoitus rinnalleveto ja penkkipunnerrus. Lisäksi oma paino oli tarkoitus pudottaa aktiiviurheilijan lukemiin. Lue miten Urheiluinsinööri suoriutui haasteestaan kevään aikana.

Vieraskynä: Suomen naisten jalkapallomaajoukkueen maalivahdin Tinja-Riikka Korpelan ajatuksia Mestareiden Liigan Finaalin kynnyksellä, — 20.05.2014

Urheiluinsinöörin blogissa tällä kertaa tekstiä vieraskynän kautta: Suomen naisten jalkapallomaajoukkueen ykkösmaalivahti ja kapteeni Tinja-Riikka Korpela kertoo kuulumistaan päivää ennen Lissabonissa pelattavaa Mestareiden Liigan Finaalia.

Foamroller / RumbleRoller eli Rumpule - osa 2:, — 11.04.2014

Vuorossa rullausjutustelun toinen osa. Nyt laitetaan kipukynnys testiin! ;) Kertoilen tässä kirjoituksessa rullien ja rullailun hyödyistä, rullausharjoittelusta ja -tekniikoista. Lisäksi tarkoitus on tuoda esille mihin ja miten eri tekniikoita kannattaa / voi käyttää ja soveltaa. Ja taasen piti oikein videokuvaa ottaa postausta varten...

Foamroller / RumbleRoller eli Rumpule - osa 1:, — 04.04.2014

Pilatesrulla, hierontarulla, RumbleRoller, "Rumpule" ja sitä rataa - rakkaalla lapsella on monta nimeä! Tällä kertaa tulee siis blogipostaus erilaisista itsehierontarullista, joiden avulla voidaan parantaa mm. liikkuvuutta ja voimantuottoa sekä ennaltaehkäistä vammoja. Tämä juttusarja tulee olemaan kaksiosainen. Tässä ensimmäisessä osassa kerron foamrollerin taustaa, tutustutaan fasciaan eli sidekudokseen ja siihen, millaisia rullia markkinoilla tällä hetkellä on myynnissä.

Rinnalleveto- ja penkkipunnerrushaaste - haasteen edistyminen, — 23.03.2014

Rinnalleveto- ja penkkipunnerrushaaste etenee ja treeniäkin on tullut tehtyä. Juna puksuttaa - hieman yskien tosin. Treenitekemistä on matkan aikana haitannut sitkeä yskä vajaan parin viikon ajan, mutta viimeisin viikko oli kehittävää tekemistä jo aika lailla. Käy kurkkaamassa mitä Urheiluinsinööri on touhuillut treenisalilla viimeiset viikot!

Miten harjoitellaan väärin? Osa 3:, — 14.03.2014

On tämän juttusarjan toistaiseksi viimeisen osan julkaisemisen vuoro. Aiemmissa teksteissä olen kirjoitellut loukkaantumista, etelän leireistä, treenien ammattimaisuudesta, urheilijan kehon huoltamisesta, jne. Se mistä en ole vielä (tarpeeksi) höpissyt on "aikuisiän optimaalinen harjoittelu". Niimpä tässä kirjoituksessa keskityn aikuisurheilijan harjoitteluun, treenin ja levon suhteeseen sekä harjoittelun tehokkuuteen ja sen tehostamiseen.

Tabata -treeni, — 05.03.2014

Kun on vauhtiin päästy, niin jatketaan vielä toisella intervalliharjoittelumuodolla ja -esimerkillä. Here comes Tabata! Aivan mahtava itsensä täydellinen rääkkäämismenetelmä, jolla saa mehut kropasta erittäin tehokkaasti pois. Kahdeksan täyden tehon intervallia minimaalisella levolla tuottaa maitohappoa (ja pahaa oloa), mutta kehittää aerobista ja anaerobista kapasiteettiä erinomaisesti! Ja kyllä treenin jälkeen tuntuu hyvältä - jossain vaiheessa ainakin! Kirjoituksen lopussa minun Tabata with burpees -video...

SMIT: Harjoitusesimerkki (sukkulajuoksut), — 02.03.2014

SMIT vs. HIIT- kirjoituksen innoittamana laitan myös yhden esimerkin, miten SMIT -harjoittelua voi toteuttaa. Kyseessä on siis sukkulajuoksuharjoitus, joka voidaan tehdä melkeinpä missä paikassa tahansa. Helposti toteutettava todellinen itsensä rääkkäämisharjoitus! :) Tutustu ja kokeile! Voin luvata, että luvassa on raskas treeni.

Urheiluinsinöörin harjoitusohjelma - kevät 2014, — 24.02.2014

Kun tavoitteet on asetettu julkisesti kevääksi, niin on aika ryhtyä toden teolla töihin, jos Urheiluinsinööri meinaa haasteessaan onnistua. Kurkkaa linkin taakse ja tutustu, miten rinnallevedon ja penkkipunnerruksen maksimivoimaa on ajateltu kehitettävän - ainakin tässä kyseisessä tapauksessa. Saatat toki löytää myös itselle joitain ajatuksia siinä ohessa...

SMIT vs. HIIT, — 21.02.2014

Kumpi on parempi harjoitusmuoto SMIT vai HIIT? Intervalliharjoituksia molemmat, mutta mitä ne tarkkaan ottaen ovat ja onko niissä ylipäätään mitään eroa? Millä tavalla sinä harjoittelet? Luvassa tutkimustulosten sävyttämä kirjoitus tämän hetken kuumimmasta harjoittelumetodista. Lue aiheesta Urheiluinsinöörin tämän päivän kirjoituksesta!

Rinnallaveto- ja Penkkipunnerrushaaste, — 15.02.2014

Urheiluinsinöörin on aika ottaa itseään niskasta kiinni ja alkaa harjoitella hieman enemmän tosissaan myös näin kuntourheilijana. Viimeinen vuosi on ollut enemmän tai vähemmän erittäin satunnaista liikkumista. Tästä huolimatta tulokset varsinkin voimapuolella ovat olleet yllättävän kovia. Tästä innostuneena Urheiluinsinööri aikoo laittaa itsensä koville! Tavoitteet on asetettu ja tuloksia pitää tulla kesäkuun alkuun mennessä. Vuorossa siis Rinnalleveto- ja Penkkipunnerrushaaste!

Miten harjoitellaan väärin? Osa 2:, — 07.02.2014

Juttusarjan toinen osio jatkaa pohdintaa olosuhteiden merkityksestä urheilemisessa. Lisäksi tarkastelun alla on treenien ammattimaisuus, yhdessä harjoitteleminen / tiimiharjoittelu ja urheilijan lihashuolto sekä palautuminen.

Miten harjoitellaan väärin? Osa 1:, — 31.01.2014

Tämä blogipostaus kertoo urheilemisesta, kilpailemisesta, harjoittelusta, urheiluvammoista, kehittymisestä ja ennen kaikkea siitä, että joskus enemmän on vähemmän! Kirjoituksen ensimmäisessä osassa tutustutaan urheilijaelämän nurjaan puoleen eli vammoihin ja loukkaantumisiin. Aina urheilijan elämä ei ole pelkkää mainetta ja mammonaa...

Urheiluinsinöörin aivoituksia yritystoiminnan alkutaipaleella, — 25.01.2014

Terve kaikille! Olen Tatu Pussila ja PTMovement Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja. Ensimmäinen blogipostaus koskettelee yrittäjän alkutaipaleen mietteitä etenkin blogin kirjoittamiseen liittyen ja tarjoaa kuvauksen siitä, mitä PTMovement Oy oikein tekee ja tarjoaa.


Follow on Bloglovin PTmovement

KÄYTTÖOIKEUDET SIVUSTOON PIDÄTETÄÄN

© 2017 PTMovement Oy